Make your own free website on Tripod.com

[UP]

«Πρόληψη κατά της Βίας στα Γήπεδα»

- Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2006, στη Λευκωσία

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο αρμόδιος κρατικός φορέας για θέματα νεολαίας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Επιτροπή κατά της Εγκληματικότητας και δεδομένου των τελευταίων εξελίξεων που διαδραματίζονται στα γήπεδα, αποφάσισε όπως συμβάλει στην αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών των φαινομένων αυτών, ώστε να συντείνει στην πρόληψη και απάμβλυνσή τους.

Με βάση τα πιο πάνω διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Πρόληψη κατά της Βίας στα γήπεδα» το Σάββατο 11 Μαρτίου 2006 και ώρα 09.00-16.00 στο Κτίριο της Ένωσης Συντακτών, Λεωφ. ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Δώρος Θεοδώρου.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 22-402617 ή 25-443080, ή στο φαξ. 22-402700.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

9.00-9.30 Εγγραφές Συνέδρων

9.30 - 9.45 Χαιρετισμοί. Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

9.45-10.15 Κατάθεση Απόψεων - κ. Ρίκκος Θεοχαρίδης - Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τη Βία στους Αθλητικούς Χώρους, κ. Βάσος Σταύρου - Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου, κ. Σταύρος Σταύρου - Υπεύθυνος Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών Χουλιγκανισμού, κ.κ. Γιώργος Φαντάρος και Γιώργος

Παπαέτης - εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Πέτρος Κυρίτσης - Πρεσβευτής του Fair Ρlay

10.15-10.45 Διάλειμμα

10.45 - 11.15 Χριστίνα Λοΐζου - Κοινωνιολόγος - Ερευνήτρια «Χουλιγκανισμός»

11.15-11.45 Νίκος Περιστιάνης - Πρόεδρος Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου

«Ιστορικά Μπλοκς, Ιστορικές Ταυτότητες και Βία στα Γήπεδα στην Κύπρο»

11.45-12.15 Καθηγητής Αντρος Καπαρδής - Πανεπιστήμιο Κύπρου, «Βία στα Γήπεδα»

12.12-12.45 κ. Αθανάσιος Μαχαίρα, Πρόεδρος της Επιτροττής Βίας της Ε.Π.Ο.

12.45- 13.30 Ερωτήσεις, Σχόλια, Συζήτηση

13.30-14.30 Γεύμα - Cocktail

14.30-15-30 Ομάδες Εργασίας

15.30-16.00 Παρουσίαση Πορισμάτων, Κλείσιμο Ημερίδας

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ημερίδα για τη βία στα γήπεδα

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο αρμόδιος κρατικός φορέας για θέματα νεολαίας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Επιτροπή κατά της Εγκληματικότητας και δεδομένου των τελευταίων εξελίξεων που διαδραματίζονται στα γήπεδα, αποφάσισε όπως συμβάλει στην αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών των φαινομένων αυτών, ώστε να συντείνει στην πρόληψη και απάμβλυνσή τους. Με βάση τα πιο πάνω διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Πρόληψη κατά της Βίας στα γήπεδα" το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 09.00-16.00 στο Κτήριο της Ένωσης Συντακτών, Λεωφ. ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Δώρος Θεοδώρου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας που θα πραγματοποιηθούν. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλ. 22-402617 ή 25-443080, ή στο φαξ. 22-402700.

ΠΟΛΙΤΗΣ - 04/03/2006

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

AΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ

Επιμέλεια: Φωτεινή Μασσού, Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λεμεσού

 Η Αθλητική Επιτροπή ΠΟΕΔ Λεμεσού έχοντας σκοπό την επιμόρφωση των δασκάλων μελών της διοργάνωσε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2006, συνέδριο με θέμα: «Φυσική Αγωγή: Δεξιότητες Ζωής», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, το μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Σούλα Ζαβού, εκρπόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Νίκος Κωνσταντίνου, επιθεωρητής, και κ.Ονησίφορος Ιωάννου, επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής και εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ, κ.Δημήτρης Μικελλίδης, πρόεδρος ΠΟΕΔ, και ο κ. Γιώργος Γεωργίου, πρόεδρος ΠΟΕΔ Λεμεσού. Εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου το οποίο παρουσίασε μια ποικιλία ενδιαφέροντων θεμάτων σχετικών με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό.

 Κύριο θέμα του συνεδρίου, «η διαμόρφωση προγραμμάτων για ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής». Το θέμα εισηγήθηκε ο Δρ Μάριος Γούδας, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΕΦΑ Θεσαλίας. Πολύ εύστοχο το απόσπασμα από την εφημερίδα «Σημερινή»:

«Οι δεξιότητες ζωής είναι η ίδια η στάση απέναντι στη ζωή και καλύπτουν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων. Αφορούν στις ικανότητες τις οποίες μπορεί ο άνθρωπος να αναπτύξει, απέναντι στα όποια προβλήματα της ζωής. Ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας, διαπροσωπική επικοινωνία, αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι μερικοί από τους άξονες στους οποίους περιστρέφονται οι δεξιότητες ζωής...
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην επισήμανση και αξιοποίηση αυτών των δεξιοτήτων είναι καθοριστικός... Γιατί, ακριβώς, έχει μπροστά του μικρά παιδιά, εύπλαστους δηλαδή χαρακτήρες...
Και, σίγουρα, πιο καθοριστικός είναι ο ρόλος της φυσικής αγωγής, του αθλητισμού...
Μέσα από τον αθλητισμό, τα παιδιά, πέρα από την ψυχαγωγία, αποκτούν κριτική σκέψη...
Ενισχύουν τη φιλία και επικοινωνία, μαθαίνουν την πειθαρχία και ομαδικότητα...
Ισορροπούν την ψυχική και σωματική υγεία...
Είναι γι’ αυτό που και η
UNICEF έχει εντάξει στα προγράμματά της τις δεξιότητες ζωής, σαν πρωταρχικής σημασίας στόχο της...
Αντιμετωπίζοντας, μέσα από τη φυσική αγωγή, προβλήματα που καθηλώνουν τα παιδιά σε όλον τον κόσμο... Είναι γι’ αυτό που στεκόμαστε και εμείς, με ιδιαίτερη προσοχή, στο σημερινό συνέδριο της ΠΟΕΔ Λεμεσού...» (Κοσιάρης, 11/2/2006).

Το συνέδριο περιλάμβανε ακόμα θέματα που αφορούσαν την επιμόρφωση των δασκάλων στο θέμα της Φυσικής Αγωγής, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των παιδιών και την παρότρυνσή τους για ενασχόληση με την άσκηση, την ανάγκη για αλλαγή του σκοπού της Φυσικής Αγωγής για προώθηση της άσκησης και πρόληψη της παχυσαρκίας. Τέλος, παρουσιάστηκαν πρακτικές εφαρμογές που αφορούσαν τη διαθεματικότητα στο μάθημα, την οργάνωση εκδηλώσεων μαζικής συμμετοχής και παιχνίδια με ρακέτες. Ο Δρ Λεωνίδας Κυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασε έρευνα που αφορούσε την εφαρμογή του μοντέλου αποτελεσματικότητας Creemer στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με τη Δρ Νίκη Τσαγγαρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα ΕΠΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με σκοπό να εντοπιστεί η αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά της Κύπρου. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Μαθήματα για νέους διαιτητές

Η Σχολή Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, Τμήμα Διαιτητών και Παρατηρητών ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια της δεύτερης Εκπαιδευτικής περιόδου η οποία θα αρχίσει αύριο Δευτέρα, 16 του μήνα, θα γίνονται τα πιο κάτω μαθήματα για νέους Διαιτητές:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ):
Από τις 19.00 - 20.30 στα Γραφεία της ΚΟΠ στη Λευκωσία.
ΕΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 16/1

ΛΕΜΕΣΟΣ (ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ):
Από τις 18.30 - 20.00 στα Γραφεία Κέντρου Νεότητος Λεμεσού.
ΕΝΑΡΞΗ: Πέμπτη, 19/1
 ΛΑΡΝΑΚΑ (ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ):
Από τις 18.00 - 19.30 στην αίθουσα Αραδίππου.
ΕΝΑΡΞΗ: Τετάρτη, 18/1
ΠΑΦΟΣ (ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ):
Από τις 18.00 - 19,30 στην Ιερά Μητρόπολη.
ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή, 20/1

* Τα κριτήρια για παρακολούθηση των μαθημάτων είναι να έχουν γενικό βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης 14 και πάνω και ηλικία όχι πέραν των 32 ετών.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα Μαθήματα να αποτείνονται στα Γραφεία της Ομοσπονδίας τηλ: 22-352341 ή στους κατά τόπους Εκπαιδευτές της Σχολής.

ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/01/2006, Σελίδα: 9

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα

Στα πλαίσια των επιστημονικών του δραστηριοτήτων, το «Laboratory of Exercise Science and Human Performance» του Cyprus College διοργανώνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, τη δεύτερη Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα στην αίθουσα συνεδρίων του Cyprus College. Στα πλαίσια της ημερίδας «Η χρήση απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων (ντόπινγκ) στον αθλητισμό» θα επιχειρηθεί μια πολυθεματική κάλυψη του ζητήματος της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων στον αθλητισμό, όπου θα παρουσιαστούν ενότητες που αφορούν το «ευ αγωνίζεσθαι», την ιστορική αναδρομή του ντόπινγκ, την επίδραση που αυτή έχει στην υγεία και τη συμβολή της στην απόδοση, τις μεθόδους ντόπινγκ, τις διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται οι έλεγχοι και το ζήτημα της κατ’ εξαίρεσιν χρήσης ουσιών.
Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και για τη διεξαγωγή της συνεργάζονται το Cyprus College, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου. Για δηλώσεις συμμετοχής αποταθείτε στα τηλ. 22713111, 22713239 ή στην ιστοσελίδα www.sportslab.rsunit.com. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους
    Οι εκπαιδευτικοί Φ.Α. που θα ήθελαν να επισκεφτούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κ.Ο.Α. που ευρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του Μακαρείου Σταδίου στη Λευκωσία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Μιχάλη Σπύρου (υπεύθυνο αθλητικών χώρων), στο τηλ. 22352506

Με εκτίμηση

Μαρίνα Στεργίδου

Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ