[UP]

Ο Χρίστος Ιακώβου και οι αρσιβαρίστες του με τα Κυπριόπουλα

Αυτές τις μέρες έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε στην Κύπρο τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών της Εθνικής Ελλάδας, κ. Χρίστο Ιακώβου, καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Νίκο Σκιαθά. Μαζί τους οι μεγάλες ελπίδες της Ελληνικής Άρσης Βαρών, Κατερίνα Ροδίτη και Κώστας Παπαδόπουλος. Ο λόγος της επίσκεψής τους η επίδειξη και προώθηση του αθλήματος, στη διάρκεια των Αγώνων Άρσης Βαρών Μικρών Κρατών, που έγιναν στο Παλέ ντε Σπορτ, στη Λεμεσό, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2006. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Δαμιανού Χατζηδαμιανού, οι διαλεκτοί μας φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το ΙΑ΄ και το ΚΣΤ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Τα παιδιά, μέσα σε δυο -τρεις μέρες ετοίμασαν ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ζωγραφιές και αφίσες εντυπωσιάζοντας τους εκλεκτούς επισκέπτες.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση έδωσε στα παιδιά η απλότητα της Ελληνικής αποστολής κορυφής και η αμεσότητα και καταδεκτικότητα με την οποία απαντούσε ο Χρίστος Ιακώβου τις ασταμάτητες ερωτήσεις των παιδιών.

Tα παιδιά χειροκρότησαν θερμά τους επισκέπτες τους και τους χάρισαν ζωγραφιές, σχετικές με το άθλημα. Οι ζωγραφιές θα δοθούν σε αθλητές της Άρσης Βαρών, με την προσμονή απάντησης στα παιδιά που έχουν αναγράψει, στο πίσω μέρος, τη διεύθυνσή τους και λίγα λόγια.

Ο Ν. Σκιαθάς, ο Κ. Παπαδόπουλος και η  Κ. Ροδίτη σχολιάζουν τις αφίσες υποδοχής στο ΚΣτ΄

Ο Χρίστος Ιακώβου ακούει τις ερωτήσεις των παιδιών και με χαρά απαντά, στο ΙΑ΄ Δημοτικό

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Κόβω το νήμα για 3η χρονιά

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κόβουμε το νήμα» που διοργανώνει ο Όμιλος Λαϊκής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν 2000, περίπου, μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης από 36 σχολεία. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή μαθητών από ακριτικές περιοχές ώστε αυτοί να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μέσα από διάφορα αθλήματα και δραστηριότητες τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Φετινός στόχος του προγράμματος είναι η μύηση των παιδιών στις αρχές και αξίες του Ευ αγωνίζεσθαι.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυπροπονητήριο Λευκωσίας συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Βρυσούλλων, Λιοπετρίου Β', Παραλιμνίου Δ', Σωτήρας ΒΊ, καθώς και το δημοτικό σχολείο στο Δασάκι Άχνας. Συγκινητική, όμως, ήταν η συμμετοχή των μαθητών από το δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου, τα οποία παρουσίασαν την αφή της φλόγας με «Φως» και ελιά που έφεραν από τον Απόστολο Ανδρέα.
Ξεχωριστή, επίσης, ήταν και η εκδήλωση της επαρχίας Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού-Αμμοχώστου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία συμμετάσχουν σε αθλήματα, όπως η ιστιοπλοΐα, η κωπηλασία, το κολύμπι, καθώς και σε δραστηριότητες στην άμμο.
Ο Όμιλος Λαϊκής μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κόβουμε το νήμα» στοχεύει στην εμπέδωση των αξιών και αρχών του Ολυμπισμού στα παιδιά, αλλά και στην ώθησή τους στον αθλητισμό με ταυτόχρονη διαπαιδαγώγησή τους στο Ευ αγωνίζεσθαι.


Σημερινή - 03/06/2006

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Φωτογραφική έκθεση για το Fair Play

ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ

   Η φωτογραφική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα το FAIR PLAY βρίσκεται στην Κύπρο και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα την παρουσιάσει στο φίλαθλο κοινό του τόπου μας, διοργανώνοντας ειδική τελετή.
Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30μ.μ. στην Πύλη Αμμοχώστου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πεύκιος Γεωργιάδης. Είναι μια σημαντική έκθεση, την οποία ο τομέας Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης αναθέτει την παρουσίασή της σε κάθε χώρα και το μήνα αυτό είναι η σειρά της Κύπρου.
Η Επιτροπή "Ευ Αγωνίζεσθαι και Αθλητικής Δεοντολογίας" του ΚΟΑ, θέλοντας να δώσει μια ξεχωριστή διάσταση στο γεγονός, αποφάσισε όπως παράλληλα με τη φωτογραφική έκθεση, τιμηθούν και δύο εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες, που είχαν πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά στο Ευ Αγωνίζεσθαι.
Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Κυριάκο Νεοκλέους και τον Ελλαδίτη παλαίμαχο αθλητικό συντάκτη κ. Πέτρο Λινάρδο, οι οποίοι μέσα από το έργο, το ήθος και την όλη προσφορά τους στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα, έχουν προωθήσει το Ευ Αγωνίζεσθαι.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραστούν πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι ανοικτή για όλο το φίλαθλο κόσμο.

Κωδικός άρθρου: 596371

ΠΟΛΙΤΗΣ - 09/12/2005, Σελίδα: 8

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
      Μια ωραία αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στο Παλαιό Γ.Σ.Ζ. στην πόλη του Ζήνωνα. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μαζί με τον Όμιλο  Λαϊκής Τράπεζας στα πλαίσια του προγράμματος "Κόβουμε το νήμα" έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά μικρών σχολείων της Λάρνακας να λάβουν μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Πιο κάτω οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:

 

Σούτ σε στόχο.

Ρίξιμο κρίκων σε κώνους.

Αλεξίπτωτο.

Ντρίπλα ποδοσφαίρου.

Εμπόδια.

Ρίξιμο μπάλας σε στόχο.

Ρίξιμο με σακουλάκι σε στεφάνες.

Χειροσφαίριση

Βολές - καλαθόσφαιρα.

Ποδόσφαιρο.

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ